úterý 18. listopadu 2014

Filipíny...pokračování na ostrově Palawan

Milí kamarádi, 
hlásíme se ještě z Filipín - země, ve které jsme strávili přes 3 týdny a brzy ji už opustíme. Jirka si dnes užívá své poslední potápění a já odpočívám, protože mě zdejší slunce a potom zase náhlý tropický déšť trochu udolal a tak si dávám pauzu ve stínu Coronského přístavu a popíjím ovocné nápoje:)
Palawan je druhý ostrov, který jsme na Filipínách navštívili, nejdřívě jsme přelétli z Boholu opět přes Manilu do města Puerto Princessa, odkud jsme podnikli jednodenní výlet na jeden ze 7 divů světa - podzemní řeku. Při cestě jsme ještě navštívili tzv. Ugong rock (skálu), kde jsme prolézali skrz jeskyni až na vrchol skály a potom jsme se takzvaným superman ziplinem (člověk je zavěšen na laně a jede po něm 400 metrů mezi kopci, je to pocit, jako létání) dostali zase na pevnou zem. Byl to krásný zážitek, protože to bylo docela dlouhý let a člověk viděl okolní kopce s tropickými pralesy. 

po výstupu na horu

letím:)

Podzemní řeka je 8 km dlouhá, podobná naší Punkvě v Moravském krasu, ale mnohem větší. Prohlídka byla opravdu úchvatná a zároveň zábavná díky našemu průvodci, který stále vtipkoval. Uvnitř jeskyní jsou krápníkové útvary a obrovské prostory připomínající katedrály. 
podzemní řeka

Potom už jsme se přemístili místním autobusem, který jel 6 hodin, do města El Nido, položeného přímo mezi skalami na severním pobřeží Palawanu. El Nido má krásnou atmosféru přímořského města. Island hopping tours, skákání po ostrovech, pokračovalo. Na některých místech jsme byli obklopeni turisty, jinde jsme byli téměř sami.  Nejlepším zážitkem byl opět potápěcí den spojený s návštěvou opuštěné pláže, kde jsme měli oběd. 

dva nadšení potápěči...začínající:)

Skvělým celodenním výletem byl také tricycle, který nás zavezl k vodopádům a následně po trochu dobrodružné, hodně jak se tady říká "rough" - hrbolaté cestě k naprosto úžasné pláži téměř bez lidí.

konečně ta voda nebyla slaná





El Nido stojí určitě za návštěvu. Potápění zde bylo výborné. Viděli jsme barevné korály, hejno barakud a vyzkoušeli jsme si potápění v tunelu. Den před námi měli štěstí na velrybího žraloka, my jsme ho neviděli, ale místní potápěči byli profíci. Dive centre se jmenoval Go slow, je to malá firma, ale všichni jsou velice přátelští. Můžete se podívat na několik recenzí na tripadvisor ZDE.

Tak a teď jsme na ostrově Coron, kam jsme se z Palawanu dostali lodí, Jirka byl tak statečnej a perfektně zvládl 8 hodinovou plavbu, je z něj zkrátka mořeplavec. Moc vás všechny zdravíme a těšíme se na Vás!
O Coronu napíšu zase v jiném příspěvku. Prohlédněte si všechny naše fotky z Palawanu

TADY:) 


Pozdrav od Nema:)
a od nás!



















1 komentář:

  1. Lidi, to je krása! Bude se vám vůbec chtít domů do té zímní sloty?

    OdpovědětVymazat